Lamsoor Bekijk groter

Lamsoor (Zeeaster)

per 100 gram

Meer details

€ 1,75 incl. BTW

Productinformatie

BereidingssuggestieRoerbakken
Beste tijdZomer
HerkomstOosterschelde
Vers of diepvriesVers
Wild of gekweektWild

Meer informatie

Weliswaar geen vis, maar een zeegroente met grote bekendheid in Nederland. Roerbakken of blancheren. Heerlijk zilte smaak maar minder zout dan zeekraal. Geschikt bij alle soorten vis en bereidingen.

"Lamsoor" is de Zeeuwse naam voor Zeeaster. Een andere naam hiervoor is Zulte.

De naam lamsoren komt waarschijnlijk van het feit dat de blaadjes lancetvormig ( "oortjes" ) zijn en "schorre schapen" ze graag eten. Het plantje groeit veelal op de meer hogere delen van het schorre. Het is een "pioniersplant" welke vaak groeit op plaatsen waar een jaar eerder zeekraal groeide. Beide soorten komen zelfs door elkaar voor.

U kunt de Lamsoor per 100 gram bestellen.