Rogfilet Bekijk groter

Rogfilet

€ 2,50 incl. BTW

Productinformatie

BereidingssuggestieBakken
Beste tijdHele jaar
HerkomstNoordzee
Vers of diepvriesVers
Wild of gekweektWild

Meer informatie

In culinair opzicht onderscheidt het rogvlees zich door de structuur van het stevige, magere visvlees. Het vlees van de vleugels is smakelijk. De zouthuishouding, nodig voor een levende rog om de waterdruk te weerstaan, zorgt na het intreden van de dood voor een snelle ontwikkeling van een ammoniakgeur, zonder dat er nog van bederf sprake hoeft te zijn. Deze geur verdwijnt bij de bereiding.

Het visvlees verkleurt tijdens de bereiding van roze naar wit. Het verschil in dikte is soms lastig bij de bereiding (bakken, pocheren, koken of frituren). Een te gaar gebakken vleugel valt snel uit elkaar en het sappige visvlees droogt uit. Rog met bruine boter is de meest bekende klassieke Franse bereidingswijze.