Skreifilet (winterkabeljauw) in Nederland en België bestellen/kopen!
search
  • Skreifilet
  • Skreifilet
  • Skreifilet (winterkabeljauw) in Nederland en België bestellen/kopen!

Skreifilet rugstuk (winterkabeljauw)

€ 3,95
Inclusief belasting
Met of zonder vel: Met vel
Vacuüm: Nee
Gewicht: 100 gram
Aantal

In de koude maanden, van januari tot maart, komt de Skrei kabeljauw prominent naar voren als de vis van het seizoen. Deze bijzondere vis maakt een opmerkelijke migratie van de Barentszzee naar het noordelijke gebied van Noorwegen, met name de Lofoten, om zich daar voort te planten.

Gedurende deze reis ondergaat de Skrei kabeljauw een voedzame tocht, waarbij hij zich rijkelijk voedt. Dit resulteert in het kenmerkende stevige vlees dat zo wit is als de sneeuw van de gletsjers. Het woord "Skrei" vindt zijn oorsprong in het Noorse woord "skreid" wat 'zwerver' betekent, verwijzend naar de avontuurlijke tocht die deze vis onderneemt.

Tegenwoordig staat de vangst van Skrei kabeljauw onder strikte controle om overbevissing te voorkomen en de duurzaamheid van deze vissoort te waarborgen. Skrei kabeljauw wordt op de markt gebracht met een officieel label, wat garant staat voor de hoogste kwaliteit, authenticiteit en versheid.

Wil je zelf genieten van de unieke smaak en textuur van Skrei kabeljauw? De bereiding is eenvoudig en heerlijk. Probeer het te grillen met wat olijfolie en verse kruiden voor een subtiele smaakexplosie. Of bereid het in de oven met citroen en knoflook voor een verfijnd aroma. De stevige structuur van het vlees maakt Skrei kabeljauw perfect voor verschillende kooktechnieken, zoals bakken, stomen of zelfs roken. Experimenteer met kruiden en specerijen om jouw eigen culinaire twist aan dit seizoensgebonden hoogstandje toe te voegen. Gegarandeerd een smaakvolle ervaring!

Een rugstuk is een dikker stuk, puur een stuk uit de rug. Kabeljauw rugstuk wordt ook wel kabeljauwhaas genoemd.

Datasheet

Bereidingstip
Bakken
Beste tijd
Winter
Herkomst
Noord Europa
Vers of diepvries
Vers
Wild of gekweekt
Wild