Lekkere sardientjes op uw Big Green Egg?


De Big Green Egg is een enorm populaire BBQ, gemaakt van het allerbeste keramiek. De mogelijkheden van de Big Green Egg zijn eindeloos…roken, roosteren, stomen, bakken en grillen!

Visproducten zijn erg geschikt voor de BGE. Of u nu kreeft, inktvis, sardientjes of een heerlijke spaghetti vongole wilt bereiden, alles kan met de Big Green Egg. Op internet zijn veel visgerechten voor de Big Green Egg te vinden.

Hoe bereid je een hele dorade in een Big Green Egg?

Laat de dorade marineren in olijfolie met kruiden. Eventueel de marinade daarna gebruiken om de dorade af te lakken. Voeg dan aan de marinade zoete en zoute soja, komijn poeder en een scheutje sesamolie toe.

Maak wat inkepingen overdwars met citroen en knoflook om en om daarin. Vul de buik eventueel met rozemarijn of tijm. Daarna de dorade inpakken in aluminiumfolie.

Laat de temperatuur van de Big Green Egg oplopen tot ongeveer 200 graden. Gebruik voor de dorade een plate setter en rooster, zodat de vlammen niet direct onder de vis komen.

Gaar de dorade in de BBQ tot de kerntemperatuur ongeveer 60 graden is. Wat peper en zout toevoegen en eet smakelijk! Uiteraard kunt u dit gerecht ook met zeebaars bereiden.

Zoekt u vis voor de Big Green Egg? Wij leveren veel vissoorten die u kunt gebruiken! Wij leveren onze producten in heel Nederland.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan even telefonisch contact met ons op. Ons telefoonnummer is 035-5253282. U kunt ook gebruik maken van de chatfunctie op onze website.

Bestel direct!