Oesters


Langs de uitgestrekte kustlijnen van Zeeuws-Vlaanderen en de prachtige oesterbedden van de Franse kust gedijen enkele van de meest verfijnde en smaakvolle schelpdieren ter wereld: oesters. Deze wonderbaarlijke schelpdieren hebben niet alleen een rijke culinaire geschiedenis, maar bieden ook een scala aan voordelen voor de gezondheid en het milieu.

In de kalme wateren van Zeeland worden de beroemde Zeeuwse oesters gekweekt. Met hun unieke zilte smaak en romige textuur zijn ze geliefd bij fijnproevers over de hele wereld. De Zeeuwse oester staat bekend om zijn verfijnde smaakprofiel en is een echte delicatesse.

Aan de Franse kust gedijen de oesters onder ideale omstandigheden. De Franse oesters, zoals de populaire Gillardeau- en Belon-variëteiten, hebben een eigen karakter en zijn geliefd om hun nootachtige smaak en stevige vlees. De Franse oestertraditie strekt zich uit over eeuwen en heeft geresulteerd in een ongeëvenaarde expertise in het kweken en cultiveren van deze schelpdieren.

Maar oesters zijn niet alleen een gastronomisch genot. Ze zijn ook een bron van voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond dieet. Oesters bevatten essentiële omega-3-vetzuren, die goed zijn voor het hart en de hersenfunctie. Bovendien zijn ze een uitstekende bron van vitamine B12, ijzer, zink en andere mineralen die essentieel zijn voor een gezond lichaam.

Wat nog fascinerender is, is de rol van oesters bij het bevorderen van een gezond marien ecosysteem. Oesters fungeren als natuurlijke filters en zuiveren het water terwijl ze zich voeden. Ze helpen de waterkwaliteit te verbeteren door overtollige voedingsstoffen en schadelijke stoffen uit het milieu te verwijderen. Door te investeren in oesterkweek en het behoud van oesterriffen, dragen we bij aan het behoud van de biodiversiteit en de gezondheid van onze kustgebieden.

Wij leveren ook een oestermes en wij kunnen de oesters ook geopend aanleveren.

Actieve filters