Oestermes
search
  • Oestermes

Oestermes

€ 3,50
Inclusief belasting

per stuk

Aantal

Gaat u een oestermes kopen? Een oestermes lijkt niet op een gewoon mes. Een oestermes heeft vaak een breed lemmet en een spitse punt. Ons oestermes heeft ook een stootplaat. Het schild biedt houvast en beschermt u tegen doorschieten. En als u een professioneel oestermes bestelt, waarom dan niet gelijk uw oesters mee bestellen? We hebben Fine Claires oesters en Gillardeau oesters op voorraad.

Hoe maak je oesters open? Hou de oester vast in een keukenhanddoek. De platte kant van de oester aan de bovenkant en de bolle kant aan de onderkant. Steek met het oestermes in het scharnier van de oester, dat is het spitsere gedeelte van de oester. Maak een draaibeweging en wrik dan de schelp open. Zorg ervoor dat u met het brede lemmet de spier van de oester in het midden doorsnijdt. Haal de oester voorzichtig los en verwijder eventueel gruis uit de oester. Laat wel het vocht in de oester. Dat geeft die heerlijke ziltige smaak en zorgt ervoor dat de oester niet uitdroogt!

Tip! Maak het oestermes niet schoon in een vaatwasmachine, maar met de hand. Anders kan het houten handvat beschadigen.

In onderstaande video laten we u stap voor stap zien hoe u uw oesters zelf kunt openmaken: