In prijs verlaagd! Heilbotfilet Bekijk groter

Heilbotfilet

per 100 gram

Meer details

€ 3,16 incl. BTW

-20%

€ 3,95 incl. BTW

  • Met vel
  • Nee
  • Ja (+ €0,25)

Productinformatie

BereidingssuggestieStoven
Beste tijdWinter
HerkomstNoord Europa
Vers of diepvriesDiepvries
Wild of gekweektWild

Meer informatie

Heilbot, een verrukkelijke zeevis met een uniek karakter, staat bekend om zijn stevige en smetteloos blanke vlees. Dit prachtige schepsel uit de diepe wateren van de Atlantische Oceaan biedt een heerlijke culinaire ervaring, hoewel zijn visvlees wellicht iets minder verfijnd lijkt dan dat van zijn verwanten, de tarbot en griet. Dit komt doordat heilbotfilet iets minder vet is, wat kan resulteren in een licht drogere textuur. Echter, laat dit u niet ontmoedigen, want heilbot heeft zijn eigen unieke smaakprofiel en talloze mogelijkheden in de keuken.

Bij het bereiden van heilbotfilet zijn er verschillende verrukkelijke opties om uit te kiezen. Een populaire benadering is het stoven of stomen van deze vis, waarbij zijn milde smaak en sappige textuur prachtig tot hun recht komen. Het matige vetgehalte van heilbot maakt het een uitstekende keuze voor deze bereidingsmethoden, die de natuurlijke smaak van de vis subtiel accentueren terwijl de voedingsstoffen behouden blijven.

Een boeiend aspect van heilbot is de herkenbare tekening op zijn huid. Bruingroene stippen sieren de bovenzijde van deze vis, terwijl de onderzijde een elegante witheid vertoont.

In zijn natuurlijke habitat gedijt heilbot in de uitgestrekte wateren van de Atlantische Oceaan, zij het in beperkte mate in de Noordzee. Met de potentie om enkele meters lang te worden en een indrukwekkend gewicht van wel 300 kilogram te bereiken, is heilbot niet alleen een culinair geschenk, maar ook een wonder van de zee.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...