Steurgarnalen
search
  • Steurgarnalen

Steurgarnalen

€ 1,25
Inclusief belasting

per 100 gram

Aantal

Steurgarnalen, ook wel bekend als doorzichtige garnalen, zijn een intrigerende en smakelijke zeedelicatessen die veel te bieden hebben. Deze opvallende garnalen kunnen een indrukwekkende grootte bereiken van ongeveer 10 centimeter, waardoor ze aanzienlijk groter zijn dan de gewone garnaal die we doorgaans tegenkomen. Een opvallend kenmerk van de steurgarnaal is de lengte van hun antennen, die ongeveer 1,5 keer langer zijn dan hun lichaam. Deze antennen spelen een essentiële rol, omdat ze het dier waarschuwen voor aankomend gevaar in hun omgeving.

Oorspronkelijk afkomstig uit de kustwateren van tropische en subtropische gebieden, gedijen steurgarnalen goed in heldere, warme en ondiepe wateren. Ze worden vaak aangetroffen in koraalriffen en mangrovebossen, waar ze beschutting en voedsel kunnen vinden. Wat betreft hun dieet zijn steurgarnalen omnivoren, wat betekent dat ze zich voeden met een gevarieerd menu van kleine zeedieren, algen en plantaardig materiaal. Dit dieet draagt bij aan hun unieke smaakprofiel en voedingswaarde.

Als het gaat om voedingswaarde, zijn steurgarnalen een uitstekende bron van eiwitten, laag in vet en bevatten ze belangrijke vitaminen en mineralen. Ze zijn rijk aan vitamine B12, selenium en fosfor, die essentieel zijn voor een gezond zenuwstelsel, metabolisme en sterke botten. Bovendien leveren ze ook gezonde omega-3 vetzuren, die gunstig zijn voor het hart en de hersenen.

Onze steurgarnalen zijn al gekookt en klaar voor consumptie. Ze komen overwegend uit Noorwegen en Groenland.

Datasheet

Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Noord Europa
Vers of diepvries
Diepvries
Wild of gekweekt
Wild