Octopus (pulpo)
search
  • Octopus (pulpo)

Octopus (pulpo)

€ 18,95
Inclusief belasting

per stuk

Maat: Klein
Ontdooid: Nee
Aantal

De octopus, ook wel bekend als pulpo of kraak, is een boeiende zeevrucht die bekend staat om zijn delicate textuur en unieke smaak. In tegenstelling tot veel andere zeedieren heeft de octopus geen inwendig skelet, waardoor zijn vlees ongelooflijk mals is. Deze heerlijke zeevrucht heeft zijn oorsprong in Spanje, waar het een integraal onderdeel is geworden van de mediterrane keuken.

Om de beste kwaliteit en textuur te garanderen, wordt de octopus vaak ingevroren voordat hij wordt aangeboden aan consumenten. Het invriesproces helpt niet alleen bij het behouden van de versheid, maar draagt ook bij aan de malserheid van het vlees. Bij het bestellen van octopus kunt u zelfs aangeven of u de voorkeur geeft aan het ontvangen van ontdooide octopus of het nog bevroren wilt ontvangen, zodat u volledige controle heeft over het bereidingsproces.

Het bereiden van octopus is een kunst op zich en er zijn verschillende heerlijke manieren om deze zeevrucht te serveren. Of het nu gaat om het grillen van plakjes octopus en serveren met een pittige knoflooksaus, het toevoegen aan pasta met verse kruiden en olijfolie of het op traditionele wijze bereiden met aardappelen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is belangrijk om te weten dat het koken van octopus ook enige precisie vereist, omdat een te lange kooktijd kan leiden tot taaiheid.

Een grote octopus weegt circa 1,25 kilo. Een kleine weegt circa 1 kilo. 
Buitenlandse benamingen:

Engels - octopus (buy/order)
Frans - poulpe (acheter/commander)
Duits - Oktopus (kaufen/bestellen)
Spaans - pulpo (comprar/pedir)

Datasheet

Bereidingstip
Koken
Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Zuid Europa
Vers of diepvries
Diepvries
Wild of gekweekt
Wild