Spekbokking (gerookte haring)
search
  • Spekbokking (gerookte haring)

Spekbokking (gerookte haring)

€ 1,95
Inclusief belasting

per stuk

Vacuüm: Nee
Aantal

Spekbokking, een verrukkelijke delicatesse, is een ambachtelijk bereide gerookte haring met een unieke smaak. In tegenstelling tot de meer bekende Hollandse Nieuwe heeft de haring voor spekbokking een iets lager vetgehalte, dit resulteert in een verfijnde smaakbeleving. Deze heerlijke vis wordt vaak genoten met uitjes en komt uitstekend tot zijn recht op een knapperig stuk brood of als smaakmaker in een verfrissende salade.

De kunst van het bereiden van spekbokking ligt in het zorgvuldige rookproces, waarbij de haring langzaam wordt gerookt om die karakteristieke smaak en textuur te verkrijgen. Het roken van spekbokking voegt niet alleen diepte toe aan de smaak, maar zorgt er ook voor dat de vis langer houdbaar is.

Spekbokking is niet alleen een smaakvolle traktatie, maar ook een veelzijdig ingrediënt in de keuken. Probeer deze gerookte lekkernij eens in een warme aardappelsalade of als topping op een romige avocadotoast. De mogelijkheden zijn eindeloos en de rijke smaak van spekbokking voegt een uniek element toe aan diverse culinaire creaties.

Een spekbokking weegt circa 250 gram.

Datasheet

Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Nederland
Vers of diepvries
Diepvries
Wild of gekweekt
Wild