Oester Gillardeau Bekijk groter

Oester Gillardeau

€ 1,95 incl. BTW

Productinformatie

Beste tijdHele jaar
HerkomstFrankrijk
Vers of diepvriesVers
Wild of gekweektKweek

Meer informatie

In de jaren 40 nemen Jean Gillardeau en zijn vrouw de familiezaak Gillardeau over. In 1978 besluit Gérald Gillardeau "Spéciales" oesters te produceren, met respect voor de methodes en de kennis van zijn voorvaderen.

Om een oester te kweken, begint het huis Gillardeau met kleine oestertjes (naissans), die zich ontwikkelen op "collecteurs" (plastic dekseltjes/leien dakpannen) in de parken van Gillardeau. Na 9 maanden worden de oesters van de collecteurs afgestoken. De oesters worden in zakken gestopt en geplaatst in de zee voor 3 jaar. Daarna vindt de rijping van de oesters plaats in de claires (een soort akkers onder water) van Marennes-Oléron.

Het vlees is stevig, bijna krokant, aangevuld met smaken die heerlijk zoet zijn.

De Gillardeau oesters staan op het menu van diverse toprestaurants. Omdat de kwekers gedurende de zomerperiode de oesters uit een gebied halen waar het water een lagere temperatuur heeft, zijn deze oesters het hele jaar verkrijgbaar.

Klik hier om te zien hoe u een oester opent!

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...