Tonijn tataki
search
  • Tonijn tataki

Tonijn Tataki

€ 8,95
Inclusief belasting

per 80 gram

Aantal

Tonijn tataki is een verrukkelijk Japans gerecht met zijn combinatie van zachte tonijn en pittige wasabikruiden. Het bereiden van tonijn tataki is een kunst op zich, waarbij de vis kort wordt gegrild om een knapperige, licht geschroeide korst te creëren, terwijl het binnenste rood en sappig blijft. Deze bereidingswijze behoudt de versheid en smaak van de tonijn op perfecte wijze.

De eerste stap bij het bereiden van tonijn tataki is het selecteren van de beste kwaliteit tonijn. Wij hebben gekozen voor tonijn van sushi-kwaliteit, aangezien dit de basis vormt voor een onvergetelijke smaakervaring. Nadat de tonijn is gesneden tot gelijkmatige stukken, worden deze kort gegrild op een zeer hoge temperatuur. Dit proces zorgt voor een licht knapperige buitenkant, terwijl de binnenkant zacht en sappig blijft.

Nadat de tonijn is gegrild, wordt deze gemarineerd in een smaakvolle saus met wasabi kruiden, waardoor het gerecht een verrukkelijk pittige kick krijgt. De wasabi voegt een scherpe, bijna sinusprikkelende smaak toe die mooi contrasteert met de zachtheid van de vis. Deze harmonie van smaken is een kenmerkend aspect van tonijn tataki en maakt het een onvergetelijke ervaring.

De tonijn tataki wordt geserveerd met een verfrissende chuka wakame salade om de maaltijd compleet te maken. Deze zeewiersalade is licht en knapperig met een zilte smaak die perfect harmonieert met de tonijn en de wasabikruiden. Het is een ideale keuze als voorgerecht of als verrukkelijk borrelhapje.