Spiering Bekijk groter

Spiering

€ 6,50 incl. BTW

Productinformatie

BereidingssuggestieFrituren
Beste tijdHele jaar
HerkomstZuid Europa
Vers of diepvriesDiepvries
Wild of gekweektWild

Meer informatie

Spiering, ook bekend als de kleine kornaarvis, is een vissoort die veelvuldig voorkomt in zowel zoet- als zoutwatergebieden. Deze kleine vis staat bekend om zijn veelzijdigheid en wordt vaak aangeduid met de handelsnaam 'spiering'. Spiering wordt gewaardeerd om zijn karakteristieke lengte van 6 tot 7 centimeter, waardoor het een handige keuze is voor diverse culinaire toepassingen, aas bij het vissen en zelfs als voeding voor bepaalde reptielen zoals slangen.

Het vangen van spiering is een populaire bezigheid onder sportvissers vanwege de overvloedige aanwezigheid in kustwateren en zoetwatermeren. Deze vis staat bekend om zijn smaakvolle, zachte vlees en is een uitstekende bron van eiwitten, omega-3 vetzuren en andere essentiële voedingsstoffen. Hier zijn enkele redenen waarom je spiering zou moeten overwegen in je dieet:

  1. Voedingswaarde: Spiering bevat belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen, waaronder vitamine D en calcium, die essentieel zijn voor de gezondheid van botten.
  2. Omega-3 vetzuren: Deze vis is rijk aan omega-3 vetzuren, die gunstig zijn voor de cardiovasculaire gezondheid en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
  3. Lage kwikgehalte: Vanwege hun kleine formaat en korte levenscyclus bevatten spieringen doorgaans weinig kwik, wat hen tot een veilige keuze maakt voor regelmatige consumptie.
  4. Duurzaamheid: De visserij op spiering wordt vaak beschouwd als duurzaam, omdat spieringpopulaties over het algemeen stabiel zijn en er goed beheer van de visserijpraktijken plaatsvindt.

Spiering is op verschillende manieren te bereiden. Een van de meest populaire methoden is om ze te frituren, waarbij de kleine visjes knapperig en smaakvol worden. Je kunt ze ook grillen, bakken of stomen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Spiering kan worden geserveerd met sauzen, zoals knoflooksaus of tartaarsaus, en bijgerechten zoals frietjes of een frisse salade. Voor degenen die spiering willen gebruiken als aas bij het vissen, is het belangrijk om te weten dat deze vis een sterke geur heeft die vissen kan aantrekken.

De spiering is losgevroren, u kunt dus steeds ontdooien wat u nodig heeft.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...