Kabeljauwfilet
search
  • Kabeljauwfilet

Kabeljauwfilet

€ 2,95
Inclusief belasting

per 100 gram

Met of zonder vel: Met vel
Vacuüm: Nee
Gewicht: 100 gram
Aantal

Kabeljauw, ook bekend als Gadus morhua, is een populaire vissoort die zijn oorsprong vindt in de Atlantische Oceaan en vaak wordt aangetroffen in de Noordzee. Nederlandse markten worden voornamelijk bevoorraad met kabeljauw uit de Noordzee. Met een maximale lengte van wel 150 centimeter, maar gemiddeld 80 à 90 centimeter, behoort de kabeljauw tot de grotere vissen in zijn soort.

De kabeljauw staat bekend om zijn losse structuur en heerlijke smaak, die zeer gewaardeerd wordt door visliefhebbers. Biologisch gezien is de winter de beste tijd om van kabeljauw te genieten. In de eerste maanden van het jaar bevat de vis veel vlees en heeft het een volle smaak. Het visvlees is blank en stevig van structuur, met weinig calorieën en een hoog gehalte aan eiwitten, waardoor het een gezonde keuze is.

De veelzijdigheid van kabeljauw maakt het een geliefd ingrediënt in tal van gerechten, vaak bereid als filet. Of je nu kiest voor een smakelijke gebakken filet, een heerlijke gegrilde variant of een smaakvolle toevoeging aan stoofpotten en soepen, kabeljauw voegt een verfijnde touch toe aan elk culinair meesterwerk.

De voedzame eigenschappen van kabeljauw maken het een gewilde keuze voor gezonde maaltijden. Naast het hoge eiwitgehalte is kabeljauw rijk aan omega-3-vetzuren, die gunstig zijn voor het hart en de algehele gezondheid. Het regelmatig opnemen van kabeljauw in je dieet kan bijdragen aan een gebalanceerde voeding en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Kortom, kabeljauw is niet alleen een smaakvolle en veelzijdige vis, maar ook een gezonde en duurzame keuze.

Wij gebruiken voor onze kibbeling uitsluitend kabeljauw.

Datasheet

Bereidingstip
Bakken
Beste tijd
Winter
Herkomst
Noordzee
Vers of diepvries
Vers
Wild of gekweekt
Wild