Zeeduivel filet 100 gram Bekijk groter

Zeeduivel (Lotte) filet

per 100 gram

Meer details

€ 4,50 incl. BTW

  • Nee
  • Ja (+ €0,25)

Productinformatie

BereidingssuggestieBakken
Beste tijdZomer
HerkomstNoord Europa
Vers of diepvriesDiepvries
Wild of gekweektWild

Meer informatie

Zeeduivel, een verbazingwekkende vis die zijn naam eer aandoet, is niet alleen een angstaanjagende verschijning in de diepten van de oceaan, maar ook een waar genot.

Oorspronkelijk is zeeduivel te vinden in de oostelijke Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Met een uiterlijk dat zowel afschrikwekkend als fascinerend is, trekt de zeeduivel de aandacht van visliefhebbers.

De huid van de zeeduivel is opvallend los en zijdezacht, verstoken van de gebruikelijke schubben die men vindt bij andere vissoorten. Zijn imposante gestalte wordt geaccentueerd door een onmiskenbare grote bek, voorzien van krachtige kaken en slanke, scherpe, elegant gebogen tanden. Deze kenmerken, hoewel intimiderend, dienen als aanpassingen aan zijn habitat en zijn jachtstrategieën, waardoor hij een meesterlijke visser wordt in de diepte van de oceaan.

Interessant genoeg is het alleen het staartstuk van de zeeduivel dat geschikt is voor culinaire mogelijkheden. Dit gedeelte, vrij van hinderlijke graten, heeft een verrukkelijke en zachte textuur die perfect is voor diverse bereidingswijzen. Van bakken en braden tot grillen en stomen, de mogelijkheden zijn zo gevarieerd als ze verleidelijk zijn. Geen wonder dat de zeeduivel ook wel "hamvis" of "staartvis" wordt genoemd, verwijzend naar het waardevolle stuk vlees dat het biedt aan liefhebbers van hoogstaande gastronomie.

In België staat de zeeduivel bekend onder de naam "Lotte" en het is daar dat dit culinaire juweeltje een bijzondere plaats heeft veroverd in de harten en op de borden van fijnproevers.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...