Gamba Black Tiger gepeld Bekijk groter

Gamba Black Tiger gepeld

€ 18,95 incl. BTW

Productinformatie

BereidingssuggestieGrillen
Beste tijdHele jaar
HerkomstAzië
Vers of diepvriesDiepvries
Wild of gekweektKweek

Meer informatie

Gamba's zijn ongetwijfeld een culinair genot dat wereldwijd wordt gewaardeerd. Een specifieke variant die de aandacht heeft getrokken, is de "Black Tiger Gamba." Deze gamba's behoren tot de peneïde garnalenfamilie en worden gekenmerkt door hun opvallende donkere strepen, die lijken op de strepen van een tijger – vandaar de naam.

Deze onderscheidende garnalen hebben hun thuisbasis in tropische en subtropische wateren, variërend van de Indische Oceaan tot de Stille Oceaan. Hun aantrekkelijke uiterlijk en stevige vlees hebben ze razend populair gemaakt bij fijnproevers en chefs over de hele wereld.

Black Tiger Gamba's bieden een scala aan culinaire mogelijkheden. Een klassieke benadering is om ze te koken in bijna kokend water, waardoor ze binnen 3-4 minuten sappig en mals worden. Voor degenen die een diepere smaakdimensie zoeken, is het bereiden van deze gamba's in een rijke visbouillon een uitstekende optie. De gamba's absorberen de smaken van de bouillon en leveren een verrukkelijke smaakervaring op.

Maar waarom zou je jezelf beperken tot traditionele methoden? Overweeg ook eens om je Black Tiger Gamba's te grillen voor een heerlijke rokerige toets, of bak ze met een vleugje kruiden en specerijen voor een extra knapperige textuur.

Verkrijgbaar in drie maten:

Klein: circa 75 stuks per kilo
Middel: circa 40 stuks per kilo
Groot: circa 35 stuks per kilo

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...