Inktvis schoon Bekijk groter

Inktvis schoon

per 100 gram

Meer details

€ 1,75 incl. BTW

  • Nee
  • Ja (+ €0,25)

Productinformatie

BereidingssuggestieRoerbakken
Beste tijdHele jaar
HerkomstAmerika/Canada
Vers of diepvriesOntdooid
Wild of gekweektWild

Meer informatie

De inktvis, een opmerkelijk zeedier behorend tot de familie van weekdieren, is een fascinerende creatie van de oceaan. Met zijn kenmerkende langwerpige kop en slanke, torpedovormige lijf, gekenmerkt door twee elegante vinnen aan weerszijden, trekt de inktvis direct de aandacht. Maar dat is nog niet alles. Inwendig verborgen bevindt zich een intrigerende schelp, die transparant is als een stuk plastic. Dit onopvallende onderdeel onthult echter niet de volledige pracht van dit wezen. Onder zijn charmante verschijning rust een ware meester van de zee, met maar liefst tien tentakels waarvan twee opvallend lang zijn, klaar om te verkennen en te veroveren.

De inktvis staat niet alleen bekend om zijn esthetiek, maar ook om zijn culinaire veelzijdigheid. Pijlinktvis, een van de meest gewaardeerde soorten inktvis, biedt stevig, mager en smaakvol wit vlees. Mits op de juiste manier bereid, kan dit vlees een heerlijke zachtheid en verrukkelijke smaak onthullen. Een cruciaal aspect bij het bereiden van pijlinktvis is het respecteren van de delicate structuur. Vanwege de natuurlijke eigenschappen van het vlees is het belangrijk om snelle kookmethodes toe te passen, zoals grillen, bakken of roerbakken. Hierdoor behoudt de inktvis zijn sappigheid en malsheid, terwijl het een subtiel aroma en een zachte textuur ontwikkelt.

Om de natuurlijke smaak van de inktvis te versterken, kunt u ervoor kiezen om een verrukkelijke marinade te gebruiken. Een combinatie van verse citroensap, geurige knoflook en een vleugje extra vierge olijfolie zal de inktvis verrijken met een harmonieus samenspel van smaken. Laat de inktvis rusten in deze aromatische marinade, zodat de ingrediënten volledig kunnen doordringen en het vlees een subtiele, verfrissende tint krijgt.

Het goede nieuws is dat pijlinktvis het hele jaar door verkrijgbaar is. Met de juiste kennis over het schoonmaken en bereiden van inktvis, kun u uzelf en uw gasten trakteren op een smakelijke en memorabele maaltijd. Of u nu een smaakvolle salade, een geurig wokgerecht of een heerlijk gegrilde inktvisfilet wilt creëren, de inktvis biedt eindeloze mogelijkheden om uw culinaire vaardigheden te verkennen en te verfijnen.

De inktvis kunt u bestellen per 100 gram, er zitten ongeveer 3 schoongemaakte inktvissen in 100 gram.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...