Octopus (pulpo)
search
  • Octopus (pulpo)

Octopus tentakels

€ 1,50
Inclusief belasting

per 100 gram

Aantal

De octopus, ook bekend als pulpo of kraak, is een fascinerende zeedierensoort die behoort tot de inktvissenfamilie en geen inwendig skelet heeft. Met zijn opvallende eigenschappen en heerlijke smaak is de octopus een geliefd ingrediënt in talloze culinaire tradities over de hele wereld, met name in Spanje en Italië, waar het zijn oorsprong vindt.

De octopus, met zijn flexibele tentakels en doordringende ogen, is een meester in camouflage en beweegt zich elegant door de wateren van de oceanen. Zijn tentakels, ook wel 'armen' genoemd, zijn bedekt met zuignappen die hem helpen bij het vangen van prooien en het verplaatsen over rotsachtige oppervlakken.

Naast zijn intrigerende eigenschappen in de natuur, staat de octopus ook bekend om zijn culinaire veelzijdigheid. Deze smaakvolle zeedieren worden vaak gebruikt in diverse gerechten, waarbij ze een ware smaaksensatie toevoegen. Van verfijnde mediterrane octopussalades tot hartige stoofpotten en gegrilde delicatessen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het bereiden van octopus vergt enige zorg en aandacht, maar de beloning is een verrukkelijk gerecht dat de zintuigen prikkelt. Voor het koken van octopus worden verschillende methoden gebruikt, zoals pocheren, stoven, grillen of braden. Het geheim ligt vaak in het bereiken van de perfecte textuur - mals en sappig, zonder taaiheid. Het marineren van de octopus in een combinatie van kruiden, olijfolie en citroensap voegt een heerlijke smaak toe en helpt bij het behouden van de natuurlijke sappigheid.

Wij bieden hoogwaardige octopus tentakels aan, zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen. Onze verse octopus wordt direct uit de zee geleverd, waardoor je de authentieke smaak en textuur kunt ervaren.

Datasheet

Bereidingstip
Koken
Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Zuid Europa
Vers of diepvries
Diepvries
Wild of gekweekt
Wild