Tonijn Sashimi
search
  • Tonijn Sashimi

Tonijn Sashimi

€ 8,95
Inclusief belasting

per 80 gram

Aantal

Tonijn sashimi is een verfijnde Japanse delicatesse die liefhebbers van visproducten over de hele wereld aanspreekt. Deze lekkernij omvat dun gesneden rauwe tonijn, waarbij de sublieme smaak en textuur van de vis volledig tot hun recht komen.

Bij tonijn sashimi draait alles om de kwaliteit van de vis. Het selecteren van verse, hoogwaardige tonijn is essentieel voor het succes van dit gerecht. De vis moet van de hoogste kwaliteit zijn en vers gevangen. Dit zorgt voor de beste smaak!

De bereiding van tonijn sashimi vereist vaardigheid en precisie. De tonijn moet met uiterste zorg worden gesneden in flinterdunne reepjes, waardoor elke hap een ware smaaksensatie wordt. Het gebruik van scherpe messen is cruciaal om de textuur van de tonijn te behouden en een perfecte presentatie te garanderen.

Eenmaal bereid wordt tonijn sashimi vaak geserveerd met een assortiment sauzen om de smaakbeleving te versterken. De traditionele garnituren omvatten wasabi voor een pittige kick, sojasaus voor een zoute ondertoon en ingelegde gember om de smaakpapillen te verfrissen tussen elke verrukkelijke hap.

Het is belangrijk om op te merken dat tonijn sashimi vaak verward wordt met sushi. Hoewel beide gerechten rauwe vis bevatten, is het essentiële verschil dat sushi plakjes rauwe vis combineert met speciaal bereide sushi-rijst, terwijl tonijn sashimi puur draait om de ongerepte smaak van de rauwe tonijn.

Een portie tonijn sashimi weegt ongeveer 80 gram.

Datasheet

Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Azië
Vers of diepvries
Vers
Wild of gekweekt
Wild