Rogfilet
search
  • Rogfilet

Rogfilet

€ 2,50
Inclusief belasting

per 100 gram

Vacuüm: Nee
Aantal

Rog is een fascinerende zeebewoner die behoort tot de familie van de kraakbeenvis, net als haaien. Deze bijzondere vis komt voor in verschillende zeeën en oceanen, maar ons aanbod van rogfilet is afkomstig uit de Noordzee. Roggen gedijen vooral op de zeebodem en je vindt ze vaak in kustwateren.

Wat rog zo bijzonder maakt, is de heerlijke smaak die het te bieden heeft. Het vlees van de rog is subtiel, verfijnd en het heeft een unieke textuur die smelt in je mond. Tijdens het koken verandert de kleur van het visvlees van een prachtig roze naar een verleidelijk wit, wat niet alleen een visueel spektakel is, maar ook aangeeft dat de rogfilet klaar is om te worden genoten.

Er zijn talloze manieren om rogfilet te bereiden, maar een van de meest bekende en geliefde bereidingswijzen is het maken van rog met bruine boter. Dit is een klassiek Frans gerecht dat de heerlijke smaak van de rogfilet aanvult met de rijke en nootachtige aroma's van boter die in de pan worden gebakken. De combinatie van de delicate rog en de botersaus is simpelweg onweerstaanbaar.

Om rog met bruine boter te bereiden, begin je met het bakken van de rogfilet in een hete pan met wat boter totdat deze mooi goudbruin is. Vervolgens bereid je de bruine botersaus door boter te smelten en te verwarmen tot deze een diepe, nootachtige smaak en een verleidelijke bruine kleur krijgt. Giet de saus over de gebakken rog en serveer het met wat verse kruiden en een partje citroen voor een extra verfrissende toets.

Rog is het hele jaar leverbaar, maar de beste rog wordt in het najaar verkocht. Wij leveren de rog zonder huid en stekels.

Datasheet

Bereidingstip
Bakken
Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Noordzee
Vers of diepvries
Diepvries
Wild of gekweekt
Wild