Snoekbaarsfilet
search
  • Snoekbaarsfilet

Snoekbaarsfilet

€ 3,50
Inclusief belasting

per 100 gram

Vacuüm: Nee
Gewicht: 100 gram
Aantal

Snoekbaars, een heerlijke vissoort die ruim honderd jaar geleden via de grote rivieren in Nederland is beland, is sindsdien een populaire keuze geworden voor liefhebbers van visgerechten. Deze vis gedijt zowel in heldere meren als in troebel water, wat zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen onderstreept.

Eigenschappen van snoekbaarsfilet:

Snoekbaars heeft enkele opvallende kenmerken die het tot een gewilde vis maken. Allereerst is het visvlees bijzonder stevig en mager, waardoor het ideaal is voor culinaire creaties. Het is rijk aan eiwitten en laag in vet, wat gezond eten bevordert. Bovendien heeft snoekbaarsfilet een subtiele, maar toch verrukkelijke smaak die zowel visliefhebbers als nieuwkomers zal bekoren. Het vlees heeft een zachte textuur en een lichte zoetigheid, waardoor het perfect is voor diverse kookmethoden.

Bereiding van snoekbaarsfilet:

Het bereiden van snoekbaarsfilet is een genot voor koks van elk niveau. Hier zijn enkele suggesties voor smakelijke bereidingswijzen:

  1. Gebakken snoekbaarsfilet: Verhit een beetje olijfolie in een pan, kruid de filet met zout, peper en wat citroensap en bak de filet tot hij goudbruin en gaar is. Serveer met een smakelijke saus naar keuze.
  2. Gegrilde snoekbaarsfilet: Marineer de filet in knoflook, citroen en kruiden naar smaak. Gril de vis en serveer met gegrilde groenten voor een gezonde maaltijd.
  3. Snoekbaars in folie: Wikkel de filet in aluminiumfolie met kruiden, boter en citroen en bak in de oven. Dit behoudt de sappigheid en de smaak van de vis.
  4. Stoofpot met snoekbaars: Voeg snoekbaarsfilet toe aan een smakelijke stoofpot met groenten en tomatensaus voor een verwarmende en voedzame maaltijd.

Duurzame snoekbaarsvangst:

Het is belangrijk op te merken dat er in Nederland een vangstverbod geldt tijdens de paaitijd in april en mei om de snoekbaarspopulatie te beschermen. Dit verbod draagt bij aan het behoud van deze heerlijke vis voor toekomstige generaties en zorgt ervoor dat snoekbaars op duurzame wijze wordt gevangen.

Datasheet

Bereidingstip
Bakken
Beste tijd
Najaar
Herkomst
Nederland
Vers of diepvries
Diepvries
Wild of gekweekt
Wild