Zalm is een van de meest gegeten vissoorten in Nederland. Deze populariteit is te danken aan zijn goede smaak en betaalbare prijs. De bereiding van zalm is veelzijdig; zowel versgerookt als rauw als sushi of sashimi.

Zalm is een trekvis. Hij paait in zoet water en trekt dan naar het zoute water. Zalm komt voor over de hele wereld. Er wordt voornamelijk gekweekte zalm gegeten. Bijna alle zalm komt uit Noorwegen, waar de natuurlijke omstandigheden perfect zijn. In het heldere koude water in de fjorden langs de Noorse kust wordt de zalm in grote kooien gekweekt.

Zalm dankt zijn rode kleur aan de natuurlijke kleurstof en antioxidant astaxanthine, dat hij binnenkrijgt door het eten van kreeftachtigen, garnalen en larven. Astaxanthine behoort tot de krachtigste antioxidanten die in de natuur voorkomt.

Zalm wordt als filet en moten veel gebakken en gegrild gegeten. Daarnaast is de gerookte zalm erg geliefd. We onderscheiden koud en warm gerookte zalm. De koud gerookte zalm is stevig en wordt veel op brood of toast gegeten. Warm gerookte zalm kan zo worden opgeschept omdat het vlees gaar is.

Verder is er een toenemende vraag naar wilde zalm, vanwege haar smaak en lage vetgehalte. Verder bevat een wilde zalm natuurlijke omega 3 en 6 vetzuren. De wilde zalm wordt in de zomer gevangen in Alaska. De Sockeye is de meest gegeten wilde zalm, gevolgd door de Keta ofwel Chum zalm.


Wilt u heerlijke zalm online kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt uw zalm bestellen en door ons in heel Nederland en België te laten bezorgen of u haalt de zalm bij ons op.

Bestel direct!