Hollandse garnalen 100 gram Bekijk groter

Hollandse garnalen

per 100 gram

Meer details

€ 6,50 incl. BTW

Productinformatie

Beste tijdNajaar
HerkomstNoordzee
Vers of diepvriesVers
Wild of gekweektWild

Meer informatie

Hollandse garnalen, ook bekend als grijze garnalen of Noordzeegarnalen, zijn een heerlijke lekkernij die voornamelijk wordt gevangen in het voorjaar en tijdens de herfstmaanden. Met hun unieke smaak en textuur zijn Hollandse garnalen geliefd bij fijnproevers en liefhebbers van zeevruchten over de hele wereld.

De garnaal heeft aanvankelijk een grijze kleur wanneer deze wordt gevangen. Echter, wanneer de Hollandse garnalen worden gekookt, transformeert hun kleur naar een prachtige roze tint. Het koken van de garnalen gebeurt altijd direct aan boord van de vissersboten, om de ultieme versheid te waarborgen. Dit zorgt ervoor dat de garnalen hun kenmerkende sappige textuur en delicate smaak behouden.

Na het koken worden de garnalen zorgvuldig met de hand gepeld onder zeer hygiënische omstandigheden. Dit delicate proces vindt plaats in Marokko, waar ervaren vakmensen de garnalen vakkundig pellen. Dankzij deze zorgvuldige handarbeid worden alleen de beste delen van de garnalen geselecteerd, waardoor je verzekerd bent van garnalen van hoge kwaliteit.

Hollandse garnalen zijn niet alleen heerlijk, maar ook veelzijdig in de keuken. Je kunt ze gebruiken in diverse gerechten, variërend van klassieke garnalencocktails tot smakelijke pastasauzen en verfijnde risotto's. Hun zoete en licht zoute smaak voegt een vleugje verfijning toe aan elk gerecht.

Om optimaal te genieten van Hollandse garnalen, kun je ze het beste vers bereiden. Ze kunnen worden gestoomd, gekookt, gebakken of zelfs rauw worden gegeten, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het recept dat je wilt uitproberen.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...