Verse kreeft
search
  • Verse kreeft

Verse kreeft

€ 28,95
Inclusief belasting

per stuk

Gewicht: ca. 450 gram
Aantal

Bent u op zoek naar een heerlijke delicatesse om van te genieten in het comfort van uw eigen huis? Ontdek nu hoe eenvoudig het is om verse levende kreeft online te bestellen en bij u thuis te laten bezorgen! Als u zich afvraagt of een kreeftmaaltijd in een restaurant te prijzig is, hoeft u zich geen zorgen meer te maken. U kunt rechtstreeks bij de groothandel uw eigen kreeft aanschaffen en een gastronomisch avontuur beleven zonder uw budget te overschrijden!

Onze verse levende kreeften worden deze elke dag vers overgevlogen vanuit het prachtige Canada. Het vangstseizoen is zorgvuldig geregeld, wat betekent dat u vrijwel het hele jaar door kunt genieten van de smaakvolle ervaring van kreeftvangst. We hechten enorm veel waarde aan duurzaamheid, en daarom wordt de kreeftenpopulatie nauwgezet beheerd om overbevissing te voorkomen en het ecologische evenwicht te behouden. Voor degenen die van de kleinere kreeftvarianten houden, zoals de Canner (die ongeveer 350 gram weegt), is het goed om te weten dat deze speciale lekkernij alleen beschikbaar is tussen de maanden mei en september.

Het vlees van onze kreeften is niet alleen mager, maar ook buitengewoon voedzaam, en biedt een unieke smaaksensatie die uw smaakpapillen zal betoveren. Laat u verrassen door de hoge voedingswaarde die kreeft te bieden heeft, waardoor het niet alleen een culinaire traktatie is, maar ook een verstandige keuze voor uw voedingsbehoeften.

Misschien vraagt u zich af hoe u de versheid van uw levende kreeft kunt behouden totdat u klaar bent om te genieten. Gelukkig is het antwoord simpel: zorg er gewoon voor dat de omgeving koel en vochtig is. Kreeften kunnen tot wel 36 uur zonder water blijven, zolang ze maar de juiste omstandigheden hebben. Om de perfecte omgeving te creëren, plaatst u de kreeft onder een vochtige doek in uw koelkast. En hier is een belangrijke tip: om de heerlijke smaak en textuur te behouden, is het essentieel om de kreeft levend te bereiden. Dit helpt de verspreiding van bacteriën na het doden van de kreeft te minimaliseren, waardoor uw culinaire avontuur niet alleen smakelijk, maar ook veilig blijft.

Er zijn veel discussies over het wel of niet levend koken van de kreeft. Wij zijn hier geen voorstander van! Wij adviseren een groot mes in de kop van de levende kreeft te zetten met de scherpe kant naar de kop toe. Trek het mes overlangs naar beneden. De kreeft is dan meteen dood. U dient de kreeft daarna direct te bereiden.

De kooktijd is afhankelijk van het gewicht. Wij adviseren 1 minuut per 100 gram gewicht.

Heeft u moeite met het verwerken van levende kreeft? Wij verkopen ook gekookte kreeft. Dit doen we op humane wijze. Klik hier om gekookte kreeft te bestellen.

Datasheet

Bereidingstip
Koken
Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Amerika/Canada
Vers of diepvries
Vers
Wild of gekweekt
Wild