Crab strand
search
  • Crab strand

Strandkrab (strand crab)

€ 0,75
Inclusief belasting

per 100 gram

Aantal

De strandkrab (Carcinus maenas), ook wel bekend als de Noordzeekrab of strand crab, is een uitstekende keuze voor liefhebbers van zeevruchten en koks die op zoek zijn naar een betaalbare basis voor heerlijke gerechten. Deze schaaldieren gedijen langs de kustlijnen van de Noordzee en de Atlantische Oceaan en hun vlees is zowel smakelijk als veelzijdig.

Strandkrabben worden vaak gebruikt als ingrediënt voor het bereiden van een verfijnde bisque, een romige soep die de zilte smaak van de zee combineert met rijke aroma's. Om uw eigen krabbenbisque te maken begint u met de aankoop van strandkrabben of vangt u ze zelf als u aan de kust verblijft. Zorg ervoor dat u de krabben grondig reinigt voordat u aan de bereiding begint.

Voor een basisbisque kunt u de volgende ingrediënten toevoegen: strandkrabben, ui, knoflook, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, witte wijn en visbouillon. Verhit een grote pan met olijfolie en fruit de gesneden groenten tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze kort aan om de smaken te verdiepen. Blus af met witte wijn en voeg de strandkrabben toe. Laat het geheel sudderen en voeg dan de visbouillon toe. Laat de soep zachtjes koken tot de krabben volledig gaar zijn.

Wanneer de krabben gaar zijn, verwijder ze dan uit de soep en haal het vlees uit hun schaal. Pureer de soep met een staafmixer totdat deze glad is en voeg indien nodig extra bouillon toe om de gewenste consistentie te bereiken. Breng de bisque op smaak met zout en peper.

Serveer de krabbenbisque warm en garneer deze met een scheutje room en verse kruiden, zoals peterselie of dragon. Het resultaat is een heerlijke en luxueuze soep met een rijke smaak die de veelzijdigheid van de strandkrab optimaal benut.

Wij leveren dit product bevroren aan.

Datasheet

Bereidingstip
Koken
Beste tijd
Najaar
Herkomst
Noordzee
Vers of diepvries
Diepvries
Wild of gekweekt
Wild