Haring Hollandse Nieuwe Bekijk groter

Haring Hollandse maatjesharing

€ 2,75 incl. BTW

  • Nee
  • Ja (+ €0,25)
  • Nee
  • Ja

Productinformatie

Beste tijdHele jaar
HerkomstNoord Europa
Vers of diepvriesVers
Wild of gekweektWild

Meer informatie

Haring is een typische Hollandse lekkernij. Volgens traditie wordt de haring gezouten en krijgt hierdoor zijn typisch zachtzilte romige smaak.

Hollandse Nieuwe is de Nederlandse benaming voor de eerste, jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie. Hollandse Nieuwe wordt ook wel maatjesharing genoemd, een verbastering van maagdenharing (maagd, omdat de jonge vis nog geen hom of kuit bevat).

De term "Hollandse Nieuwe” is een begrip in Nederland, een oude traditionele benaming die uitsluitend mag worden gebruikt voor het traditionele product dat in de periode van 1 mei tot en met 31 augustus van het lopende kalenderjaar wordt gevangen en in de periode van 1 mei tot en met 30 september van datzelfde kalenderjaar onder die benaming mag worden verkocht.

De benaming "Hollandse maatjesharing” wordt beschouwd als verzamelnaam waarmee het traditionele product, gevangen in de periode van 1 mei tot en met 31 augustus, zijnde het vangstseizoen, wordt beschermd. De "Hollandse maatjesharing” mag onder die benaming zowel voor als na 31 augustus van het vangstseizoen worden verkocht.

Wij maken de haring met de hand schoon op de dag van bezorging, zodat de kwaliteit optimaal is!

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...