Haring Hollandse Nieuwe Vaatje
search
  • Haring Hollandse Nieuwe Vaatje

Haring Hollandse maatjesharing vaatje

€ 49,00
Inclusief belasting

per vaatje

Ontdooid: Nee
Aantal

Een vaatje (emmertje) haring om zelf schoon te maken. Bevat circa 40 haringen.

Haring is zonder twijfel een van de meest geliefde en typisch Hollandse lekkernijen. Al eeuwenlang staat dit visje bekend om zijn verfijnde smaak en wordt het beschouwd als een culinaire trots van Nederland. De traditionele bereidingswijze van haring is eenvoudig maar doeltreffend: de vis wordt gezouten, wat resulteert in die kenmerkende zachtzilte romige smaak waar zo veel mensen dol op zijn.

Een hoogtepunt in het jaar voor haringliefhebbers is de komst van de "Hollandse Nieuwe" ook wel bekend als maatjesharing. Dit verwijst naar de eerste jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie. De naam "maatjesharing" vindt zijn oorsprong in het feit dat de jonge vis nog geen hom of kuit bevat. Hollandse Nieuwe wordt met veel enthousiasme ontvangen en markeert het begin van een feestelijk haringseizoen dat duurt van 1 mei tot en met 31 augustus van elk kalenderjaar. Gedurende deze periode wordt dit traditionele product gevangen en mag het onder de naam "Hollandse Nieuwe" worden verkocht tot 30 september.

De term "Hollandse Nieuwe" is niet zomaar een alledaagse uitdrukking; het is een begrip dat diepgeworteld is in de Nederlandse cultuur en tradities. De kwaliteit en authenticiteit van dit product worden zorgvuldig bewaakt en mogen uitsluitend gebruikt worden voor vis die gevangen is in het specifieke seizoen en aan alle vereisten voldoet.

Bij onze ambachtelijke haringbereiding staan kwaliteit en versheid voorop. Onze haring wordt met de grootste zorg met de hand schoongemaakt op de dag van bezorging.

Ben je nieuwsgierig naar de kunst van het bereiden van haring? Het proces begint met de selectie van de meest verse en hoogwaardige vis, zorgvuldig uitgekozen uit de rijke wateren van de Noordzee. Vervolgens ondergaat de haring een zorgvuldig zoutingsproces, waarbij precies de juiste hoeveelheid zout wordt toegevoegd om die karakteristieke smaak te bereiken. Het is een ambachtelijk vakmanschap dat door de generaties heen is doorgegeven en dat de kern vormt van het haringbereidingsproces.

Datasheet

Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Noord Europa
Vers of diepvries
Diepvries
Wild of gekweekt
Wild