Sliptong per stuk Bekijk groter

Sliptong

€ 4,95 incl. BTW

  • Nee
  • Ja (+ €0,25)

Productinformatie

BereidingssuggestieBakken
Beste tijdNajaar
HerkomstNoordzee
Vers of diepvriesVers
Wild of gekweektWild

Meer informatie

Sliptong, ook wel bekend als Pleuronectes platessa, is een vissoort die zijn naam dankt aan zijn ovaalronde vorm. Deze platte vis heeft kleine oogjes die dicht bij elkaar aan de rechterzijde van het lichaam staan. Deze unieke eigenschap stelt de sliptong in staat om half ingegraven in het zand te loeren naar voorbij zwemmende prooien. Het is fascinerend om te zien hoe deze vis zijn omgeving observeert en strategisch jaagt op zijn prooi.

Interessant is dat de tong, net als andere platvissen, aanvankelijk als een 'gewone' vis wordt geboren, met ogen aan beide zijden van het lichaam. Echter, tijdens zijn ontwikkeling ondergaat de jonge tong een opmerkelijke metamorfose tot een platvis. Deze transformatie stelt de sliptong in staat om optimaal te profiteren van zijn unieke jachtstrategie en leefomgeving.

De sliptong, de kleinste soort onder de tongen, is te herkennen aan zijn bruine kleur en platte lichaam. Echter, er bestaat enige verwarring over de juiste schrijfwijze van sliptong. Veel mensen verwarren het met de term "slibtong," waarbij "slib" verwijst naar het slib op de zeebodem waarin de sliptong zich graag verschuilt. Echter, de correcte term is "sliptong," waarbij "slip" met een "p" afkomstig is uit het Engels en "klein" betekent. Het is belangrijk om deze juiste spelling te gebruiken om verwarring te voorkomen en de vis correct te benoemen.

Naast het feit dat de sliptong een populaire vis is vanwege zijn smaak en culinaire toepassingen, heeft deze vis nog een unieke eigenschap. Vanwege zijn platte lichaam en gladde structuur kan de sliptong soms door visnetten "slippen." Dit kan uitdagingen opleveren voor vissers en visserijpraktijken.

De sliptong is een intrigerende vissoort met zijn unieke vorm, jachtstrategie en culinaire waarde.

Een sliptong weegt circa 140 gram.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...