Dorade heel per stuk
search
  • Dorade heel per stuk

Dorade heel

€ 6,95
Inclusief belasting

per stuk

Vacuüm: Nee
Gewicht: ca. 500 gram
Schubben verwijderen: nee
Aantal

Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een vis die gedijt in de warme wateren van de Middellandse Zee en de oostelijke Atlantische Oceaan. Met zijn schitterende zilveren schubben en opvallende goudgele strepen is het een lust voor het oog. De vis gedijt in een zoutwateromgeving en staat bekend om zijn snelle en wendbare zwembewegingen. Door de gunstige omstandigheden in de Middellandse Zee en de oostelijke Atlantische Oceaan, gedijt dorade hier uitstekend en wordt hij al eeuwenlang gevangen door lokale vissers.

Met de toenemende vraag naar verse dorade hebben diverse landen, waaronder Griekenland, Spanje en Italië, innovatieve kweekprojecten opgezet om aan de vraag te voldoen. Deze duurzame kweekmethoden stellen ons in staat om het hele jaar door te genieten van verse dorade, zonder schade toe te brengen aan de natuurlijke populatie in de oceaan. Door de zorgvuldige omgang met deze vissen kunnen we blijven genieten van de heerlijke smaak van dorade, terwijl we tegelijkertijd onze ecosystemen beschermen.

Dorade staat bekend om zijn fijne, delicate vlees en milde smaak, waardoor het een geliefd ingrediënt is in vele keukens over de hele wereld. Het vlees van de dorade is stevig genoeg om te grillen, bakken, stomen of te pocheren, en het neemt moeiteloos de smaken van kruiden en specerijen op, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met verschillende bereidingswijzen.

Het culinaire hoogtepunt: dorade in een zoutkorst! Een van de meest indrukwekkende manieren om dorade te bereiden, is door het te omhullen met een zoutkorst. Dit oude kooktechniek houdt het vocht vast en zorgt voor een ongelooflijk mals en sappig resultaat. Het proces is vrij eenvoudig: meng grof zeezout met eiwitten en voeg eventueel wat kruiden toe naar smaak. Wikkel de dorade vervolgens in dit mengsel en bak hem in de oven. Het resultaat is een spectaculair gerecht dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook een lust voor het oog is wanneer je de zoutkorst openbreekt en de sappige vis tevoorschijn komt. Let op! Als u besluit de dorade in een zoutkorst te bereiden, kiest u dan als optie dat de schubben niet verwijderd moeten worden! Anders zal de vis waarschijnlijk te zout worden.

Een hele dorade weegt circa 500 gram. We verwijderen voor u de schubben en ingewanden.

Datasheet

Bereidingstip
Grillen
Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Zuid Europa
Vers of diepvries
Vers
Wild of gekweekt
Kweek