Kreeft levend Bekijk groter

Kreeft levend

€ 21,95 incl. BTW

Productinformatie

BereidingssuggestieKoken
Beste tijdHele jaar
HerkomstAmerika/Canada
Vers of diepvriesVers
Wild of gekweektWild

Meer informatie

Verse levende kreeft online bestellen en thuis laten bezorgen is eenvoudig. Vindt u kreeft in een restaurant te duur? Koop dan de kreeft direct bij de groothandel!

Onze verse levende kreeft wordt dagelijks vers ingevlogen uit Canada. De vangstperioden zijn dusdanig gespreid dat er vrijwel het hele jaar op kreeft wordt gevist. De visserij op dit schaaldier wordt zorgvuldig beheerd om overbevissing te voorkomen en de populatie in stand te houden. De kleinste maat van ca. 350 gram, ook wel Canner genoemd, wordt alleen in de periode mei tot medio september aangeleverd.

Het vlees van de kreeft is mager, voedzaam en heeft een karakteristieke smaak. De voedingswaarde van kreeft is bijzonder hoog.

Hoe kun je een verse levende kreeft bewaren? Zolang de directe omgeving maar koel en vochtig is, kunnen kreeften makkelijk 36 uur uit het water blijven. Bewaar de kreeft onder een vochtige doek in de koelkast. Het is wel belangrijk de kreeft levend te bereiden. Na het doden van een kreeft kunnen bacteriën zich snel verspreiden.

Er zijn veel discussies over het wel of niet levend koken van de kreeft. Wij zijn hier geen voorstander van! Wij adviseren een groot mes in de kop van de levende kreeft te zetten met de scherpe kant naar de kop toe. Trek het mes overlangs naar beneden. De kreeft is dan meteen dood. U dient de kreeft daarna direct te bereiden.

De kooktijd is afhankelijk van het gewicht. Wij adviseren 1 minuut per 100 gram gewicht.

Let op, bezorging voorlopig alleen mogelijk binnen het Gooi. 

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...