Kreeft levend Bekijk groter

Kreeft levend

€ 19,63 incl. BTW

Productinformatie

BereidingssuggestieKoken
Beste tijdHele jaar
HerkomstAmerika/Canada
Vers of diepvriesVers
Wild of gekweektWild

Meer informatie

Onze Canadese levende kreeft wordt dagelijks vers ingevlogen. De vangstperioden zijn dusdanig gespreid dat er vrijwel het hele jaar op kreeft wordt gevist. De visserij op dit schaaldier wordt zorgvuldig beheerd om overbevissing te voorkomen en de populatie in stand te houden. De kleinste maat van ca. 350 gram, ook wel Canner genoemd, wordt alleen in de periode mei tot medio september aangeleverd.

De Noord Amerikaanse kreeft verschilt maar weinig van de Europese kreeft. De Noord Amerikaanse kreeft is meestal groenachtig blauw van kleur met donkere of roodbruine stippen.

Het vlees van de kreeft is mager, voedzaam en heeft een karakteristieke smaak. De voedingswaarde van kreeft is bijzonder hoog.

Zolang de directe omgeving maar koel en vochtig is, kunnen kreeften makkelijk 36 uur uit het water blijven. Deze eigenschap maakt het mogelijk om levende kreeft zonder verdere problemen te kunnen leveren. Het is wel belangrijk de kreeft levend te bereiden. Na het doden van een kreeft kunnen bacteriën zich snel verspreiden.

De kooktijd is afhankelijk van het gewicht. Wij adviseren 1 minuut per 100 gram gewicht.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...