Makreel heel Bekijk groter

Makreel heel

€ 3,50 incl. BTW

Productinformatie

BereidingssuggestieGrillen
Beste tijdHele jaar
HerkomstNoordzee
Vers of diepvriesVers
Wild of gekweektWild

Meer informatie

Makreel, een vis die gemakkelijk te herkennen is aan zijn opvallende uiterlijk en heerlijke smaak, is een favoriet onder liefhebbers van visproducten. Deze prachtige vis heeft een schitterende blauwgroene kleur aan de bovenkant en zijkanten, vaak versierd met heldere zwarte strepen die hem een unieke uitstraling geven. Na het roken ontwikkelt de makreel een schitterende gouden kleur die zijn aantrekkingskracht alleen maar vergroot.

Makreel, ook wel bekend als Scomber scombrus, is te vinden in de wateren van de Atlantische Oceaan en van de koude wateren rond IJsland tot de Middellandse Zee. Als lid van de tonijnfamilie staat de makreel bekend om zijn jachtcapaciteiten, waarbij hij voornamelijk jaagt op jonge haring en andere kleine vissen. Dit dieet draagt bij aan de kenmerkende smaak van de makreel, die zowel hartig als verfijnd is.

Een van de voordelen van makreel is dat het gedurende het hele jaar vers verkrijgbaar is, waardoor je op elk moment van het jaar kunt genieten van de smaakvolle voordelen van deze vis. Bovendien behoort makreel tot de meer betaalbare vissoorten.

Qua bereiding van verse makreel zijn er talloze mogelijkheden om deze vis tot een heerlijke maaltijd te transformeren. Je kunt ervoor kiezen om makreel te bakken, grillen of pocheren in witte wijn, waardoor je de natuurlijke smaken behoudt en een delicaat aroma aan je gerecht toevoegt. Bovendien is makreel vanwege zijn bijzondere smaak en hoge vetgehalte een uitstekende keuze voor culinaire avonturiers die de Oosterse keuken willen verkennen. Het rijke, vlezige vlees van de makreel vormt een perfecte aanvulling op gerechten met Aziatische smaken, zoals miso-glazuur of sojasaus.

Een makreel weegt circa 400 gram. We verwijderen voor u de ingewanden, zodat het panklaar is. Het kan voorkomen dat de makrelen kleiner zijn. In dat geval ontvangt u meerdere makrelen, maar u wordt altijd voor het gewicht gecompenseerd.

Buitenlandse benamingen:

mackerel (buy/order)
maquereau (acheter/commander)
Makrele (kaufen/bestellen)
caballa (comprar/pedir)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...