Oester Creuses
search
  • Oester Creuses

Oester Creuses

€ 1,50
Inclusief belasting

per stuk

Openen: Nee
Aantal

De creuse oester, ook bekend als de Zeeuwse creuse of Crassostrea gigas, is een voortreffelijk schelpdier dat zijn oorsprong vindt in de prachtige Zeeuwse wateren. De Zeeuwse creuse is een ware traktatie voor fijnproevers en staat bekend om zijn unieke eigenschappen en delicate smaakprofiel.

Met zijn grillige en ruwe schelp varieert de creuse oester in kleur van grijsgroen tot bruin. De ovale vorm van de schelp weerspiegelt zijn natuurlijke groei in de Zeeuwse wateren, waar deze oester al sinds de jaren 1970 floreert. Dankzij de ongerepte en voedingsrijke omgeving van de Zeeuwse wateren krijgt de creuse oester een karakteristieke smaak die liefhebbers van zeevruchten wereldwijd aanspreekt.

Het kweken van de creuse oesters in de Zeeuwse wateren is een eeuwenoude traditie die wordt doorgegeven van generatie op generatie. De ervaren oesterboeren besteden veel aandacht aan de zorgvuldige teelt van deze oesters. Met hun diepgewortelde passie voor het vak en de unieke eigenschappen van de Zeeuwse wateren, wordt elke creuse oester met liefde en vakmanschap gekweekt. Dit zorgt voor een superieure kwaliteit die door fijnproevers overal ter wereld wordt gewaardeerd.

Wat betreft het bereiden van creuse oesters zijn er verschillende manieren. Nadat je de oester voorzichtig hebt geopend met een oestermes, kun je het vlees inspecteren en eventuele stukjes schelp verwijderen. Voor degenen die de pure smaak willen ervaren, kan de creuse oester rauw worden genuttigd. Serveer hem eventueel met een vleugje citroensap om de natuurlijke zilte smaak te accentueren. Voor een meer avontuurlijke culinaire ervaring kun je experimenteren met verschillende bereidingstechnieken, zoals het grillen van de oesters, het bereiden van een heerlijke oesterstoofpot of het creëren van een verrukkelijke oestersaus.

Kortom, de creuse oester is een parel uit de Zeeuwse wateren, met zijn onderscheidende kenmerken, superieure kwaliteit en veelzijdigheid in bereiding.

Heeft u moeite met het openen van oesters? Eventueel kunnen wij voor een kleine toeslag de oesters vast voor u openen. Wel zo handig!

Klik hier om te zien hoe u een oester opent!

Datasheet

Beste tijd
Winter
Herkomst
Oosterschelde
Vers of diepvries
Vers
Wild of gekweekt
Kweek