Oester Gillardeau creuse

€ 2,40 incl. BTW

  • Nee
  • Ja (+ €0,25)

Productinformatie

Beste tijdHele jaar
HerkomstFrankrijk
Vers of diepvriesVers
Wild of gekweektKweek

Meer informatie

Gillardeau is een familienaam wat een merknaam voor kwaliteitsoesters is geworden. In de jaren 40 nemen Jean Gillardeau en zijn vrouw de familiezaak Gillardeau over. In 1978 besluit Gérald Gillardeau "Spéciales" oesters te produceren, met respect voor de methodes en de kennis van zijn voorvaderen.

Om een oester te kweken, begint het huis Gillardeau met kleine oestertjes (naissans), die zich ontwikkelen op "collecteurs" (plastic dekseltjes/leien dakpannen) in de parken van Gillardeau. Na 9 maanden worden de oesters van de collecteurs afgestoken. De oesters worden in zakken gestopt en geplaatst in de zee voor 3 jaar. Daarna vindt de rijping van de oesters plaats in de claires (een soort akkers onder water) van Marennes-Oléron.

Hoe kun je een Gillardeau oester herkennen?
Elke oester heeft in de bolle schelp de letter G gegraveerd door middel van laser. Dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit. Daarnaast heeft een Gillardeau oester een onderscheidend stevig vlees, bijna krokant, aangevuld met smaken die heerlijk zoet zijn.

De Gillardeau oesters staan op het menu van diverse goede restaurants. Als u thuis van Gillardeau oesters wilt genieten, bestelt u ze dan bij ons voor een scherpe prijs! Omdat de kwekers gedurende de zomerperiode de oesters uit een gebied halen waar het water een lagere temperatuur heeft, zijn deze oesters het hele jaar verkrijgbaar.

Hoe maak je oesters open? Met ons oestermes en de stap voor stap instructies in deze video gaat dat zeker lukken:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...