Oester Gillardeau
search
  • Oester Gillardeau
  • Oester Gillardeau
  • Oester Gillardeau kwekerij

Oester Gillardeau creuse

€ 2,50
Inclusief belasting

per stuk

Openen: Nee
Aantal

Gillardeau oesters, bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap, zijn uitgegroeid tot een gerenommeerd merk binnen de oesterindustrie. De oorsprong van deze heerlijke delicatesse gaat terug tot de jaren 40, toen Jean Gillardeau en zijn vrouw de familiezaak overnamen. Sindsdien heeft de familie Gillardeau zich toegelegd op het produceren van oesters van de hoogste kwaliteit.

In 1978 besloot Gérald Gillardeau om "Spéciales" oesters te gaan kweken, met groot respect voor de traditionele methoden en kennis van zijn voorouders. Het kweken van Gillardeau oesters begint met kleine oestertjes, ook wel "naissans" genoemd, die zich ontwikkelen op "collecteurs" - plastic dekseltjes of leien dakpannen - in de oesterparken van Gillardeau. Na een periode van 9 maanden worden de oesters voorzichtig van de collecteurs verwijderd. Vervolgens worden ze zorgvuldig verpakt in zakken en teruggeplaatst in de zee, waar ze gedurende 3 jaar kunnen rijpen. Dit rijpingsproces vindt plaats in de claires, speciale onderwaterpercelen in Marennes-Oléron, die de ideale omstandigheden bieden voor het ontwikkelen van de unieke smaak en textuur van de Gillardeau oesters.

Een Gillardeau oester is eenvoudig te herkennen aan de gegraveerde letter "G" op de bolle schelp, een kenmerk dat met precisie is aangebracht met behulp van lasergravure. Dit onderscheidende merkteken heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van de oester, maar bevestigt juist de authenticiteit en herkomst ervan. Het vlees van de Gillardeau oester is stevig en bijna krokant, wat zorgt voor een unieke eetervaring. Bovendien is de smaak van deze oesters heerlijk zoet en worden ze geroemd om hun verfijnde aroma's.

De uitmuntende kwaliteit van Gillardeau oesters heeft ze tot een favoriet gemaakt bij veel vooraanstaande restaurants. Maar ook als u thuis wilt genieten van deze smaakvolle lekkernij, kunt u bij ons terecht voor de scherpste prijs. Wat deze oesters extra bijzonder maakt, is dat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Gedurende de zomerperiode halen de kwekers de oesters namelijk uit een gebied waar het water een lagere temperatuur heeft, waardoor ze het hele jaar door van constante topkwaliteit zijn.

Heeft u moeite met het openen van oesters? Eventueel kunnen wij voor een kleine toeslag de oesters vast voor u openen. Wel zo handig!

Hoe maak je oesters open? Met ons oestermes en de stap voor stap instructies in deze video gaat dat zeker lukken:

Datasheet

Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Frankrijk
Vers of diepvries
Vers
Wild of gekweekt
Kweek