Langouste
search
  • Langouste

Langouste (langoest)

€ 22,50
Inclusief belasting

per stuk 

Gewicht: ca. 450 gram
Aantal

De langouste, ook wel bekend als langoest in het Nederlands, is een bijzondere variant van de kreeft die zich onderscheidt door het ontbreken van scharen. Deze zoetwaterkreeft heeft zijn oorsprong in het Midden-Oosten en wordt nu wereldwijd gewaardeerd om zijn unieke smaak en veelzijdigheid in de keuken. In Nederland komen langoustes vaak ingevroren op de markt.

Het vlees van de langouste heeft een indrukwekkend gemiddeld rendement van ongeveer 50%, aanzienlijk hoger dan bijvoorbeeld de Canadese kreeft. Dit betekent dat je meer waar voor je geld krijgt wanneer je langouste consumeert. Het vlees zelf is verfijnd en delicaat van smaak met een subtiele zoetheid die het onderscheidt van andere kreeftensoorten. Deze smaak maakt de langouste een geliefde keuze voor fijnproevers en culinaire experts.

Bereiding van langouste kan op verschillende manieren worden benaderd, afhankelijk van je voorkeuren. Eén populaire bereidingswijze is het grillen van langouste, waarbij de smaak van het vlees nog meer naar voren komt. Je kunt de langouste ook roosteren, bakken, stomen of in sauzen verwerken. Het delicate vlees leent zich uitstekend voor diverse kruiden en smaakcombinaties, wat eindeloze mogelijkheden biedt om heerlijke gerechten te creëren.

We adviseren om de langouste een dag van tevoren in de koelkast te ontdooien. Voor de bereiding halveren en de ingewanden verwijderen. Even naspoelen en vervolgens enkele minuten op de barbecue of grill. Naar wens peper, zout of sap van een citroen toevoegen.

langouste op de bbq

Datasheet

Bereidingstip
Grillen
Beste tijd
Hele jaar
Herkomst
Azië
Vers of diepvries
Diepvries
Wild of gekweekt
Wild